Malzemenin türü: *RM/ SRM seçimi yapılmalıdır. |
RM |
Malzemenin fiziksel hali: |
Katı |
Form(Diğer): |
- |
Malzemenin Formu: |
Toz |
Form Detayı(Diğer): |
- |
Ambalaj Bilgileri: |
HDPE şişelere yaklaşık 150 g |
Kullanım amacı: |
Bu malzeme hayvan yeminde ham selüloz, nem, protein, yağ ve ham kül değerlerinin tayinine yönelik ölçümlerin kalite kontrol çalışmalarında kullanıma uygundur. |
Değer Atanan Özellik(ler): |
Ham Selüloz Nem Protein Yağ Ham Kül |
Değer Atanan Özellik Değer(ler)i ve Belirsizlikleri-Mevcut ise (kapsam faktörü ile): |
Ham Selüloz : % 12,9 Nem : % 9,5 Protein : % 17,0 Yağ : % 2,6 Ham Kül : % 8,6 |
Sertifikalandırılan Özellikler: |
- |
Sertifikalandırılan Özellik Değerleri ve Belirsizlikleri (kapsam faktörü ile): |
- |
Minimum örnek alım miktarı: |
Standart ölçüm metotlarında belirtilen miktarda kullanılmalıdır. |
Karakterizasyon metodu: |
Yeterlilik Testi Katılımcı Sonuçları ile belirlenmiştir. |
İzlenebilirliği ile İlgili Bilgi: |
- |
Sektör Uygulama Alanı: |
Gıda ve Yem |
Sektör Uygulama Alanı (Seçenekte yer almayan veya çoklu alanlar için lütfen belirtiniz): |
- |
Değiştirilebilirlik Bilgisi (Uygulanabilir olduğunda): |
- |
Saklama Koşulları: |
(20 ± 4) °C |
Taşıma Koşulları: |
Herhangi bir ek soğutma işlemi uygulanmadan ortam sıcaklığında taşınabilir. |
Metot bağımlı büyüklükler için ölçüm metotları: |
Ham Selüloz: TS EN ISO 6865, TS 315, TS 4966, R.G. 29955. Nem: TS 6318, R.G. 29955, TS EN ISO 712. Protein AOAC 990.03, R.G. 29955, TS EN ISO 5983-1, TS EN ISO 5983-2, TS ISO 1871, TS EN ISO 16634-2, AOAC 992.15, ISO 5984. Yağ: TS 6317, R.G. 29955, AOAC 2003.06, TS EN ISO 734, TS ISO 659. Ham Kül: TS ISO 5984, , R.G. 29955 |
Ölçüm aralığı: |
- |
Malzemenin Stok Durumu: |
Tedarik Edilebilir |
Referans malzeme RMÜ’nün akreditasyon kapsamında mı? |
Hayır |
Sertifikalı/Referans Malzemenin Ürün Bilgi Formu/Sertifika/Sertifika Raporu Linki: |
Referans Malzeme Bilgi Formu Linki: https://rm.ume.tubitak.gov.tr/urun.aspx?u=36 |