Malzemenin türü: *RM/ SRM seçimi yapılmalıdır. |
SRM |
Malzemenin fiziksel hali: |
Katı |
Form(Diğer): |
Toz |
Malzemenin Formu: |
Toz |
Form Detayı(Diğer): |
2 mm altı parçacık büyüklüğünde |
Ambalaj Bilgileri: |
Amber cam şişede yaklaşık 45 g |
Kullanım amacı: |
Bu malzemenin fındıkta element tayini ve toplam yağ içeriğine yönelik analitik metotların geçerli kılınmasında ve kalite kontrolünde kullanılması amaçlanmıştır. |
Değer Atanan Özellik(ler): |
Ba, K, P kütle kesri |
Değer Atanan Özellik Değer(ler)i ve Belirsizlikleri-Mevcut ise (kapsam faktörü ile): |
Ba : 5,8 ± 0,3 mg/kg (k=2) K : 5890 ± 550 mg/kg (k=2) P : 3240 ± 890 mg/kg (k=2) |
Sertifikalandırılan Özellikler: |
B, Ca, Cd, Co, Cu, Fe, Mg, Mn, Ni, Sr, Zn kütle kesri Toplam Yağ İçeriği |
Sertifikalandırılan Özellik Değerleri ve Belirsizlikleri (kapsam faktörü ile): |
B : 16,8 ± 2,2 mg/kg (k=2), Ca : 1550 ± 110 mg/kg (k=2), Cd: 6,4 ± 0,9 µg/kg (k=2), Co: 278 ± 28 µg/kg (k=2), Cu : 16,4 ± 1,0 mg/kg (k=2), Fe : 36,1 ± 2,9 mg/kg (k=2), Mg : 1540 ± 150 mg/kg (k=2), Mn : 95,3 ± 6,3 mg/kg (k=2), Ni : 1,60 ± 0,17 mg/kg (k=2), Sr : 6,68 ± 0,46 mg/kg (k=2), Zn : 20,4 ± 1,8 mg/kg (k=2), Toplam Yağ İçeriği : 69,0 ± 3,2 % (k=2) |
Minimum örnek alım miktarı: |
Element ölçümleri için 1 g , yağ analizleri için 5 g |
Karakterizasyon metodu: |
Element İçeriği: Metotdan bağımsız tanımlanmış büyüklüğün ispatlanmış doğruluğa sahip iki veya daha fazla metodun yetkin bir laboratuvarca uygulanması veya tek laboratuvarda tek referans ölçüm metodu kullanılarak. Toplam Yağ İçeriği: Metoda bağlı tanımlanmış bir büyüklüğün yetkin bir grup laboratuvarca ölçümü ile karakterize edilmiştir. |
İzlenebilirliği ile İlgili Bilgi: |
Elementler için sertifika değerleri ve belirsizlikleri uluslararası birimler sistemine (SI) izlenebilirdir. Elementler için SI birimine izlenebilir kalibrasyon standartları kullanılmıştır. Ayrıca ölçümlerin doğruluğunun kontrolü için NIST SRM 2387-Fıstık Ezmesi” matriks referans malzemesi kullanılmıştır. |
Sektör Uygulama Alanı: |
Gıda ve Yem |
Sektör Uygulama Alanı (Seçenekte yer almayan veya çoklu alanlar için lütfen belirtiniz): |
Gıda |
Değiştirilebilirlik Bilgisi (Uygulanabilir olduğunda): |
- |
Saklama Koşulları: |
(+18 ± 2) °C, Şişe açıldıktan sonra +4 °C |
Taşıma Koşulları: |
Malzeme sıcaklığın 60 °C’yi ve sürenin 4 haftayı geçmemesi koşulu ile ortam sıcaklığında herhangi bir ek soğutma yapılmadan taşınabilir. |
Metot bağımlı büyüklükler için ölçüm metotları: |
Toplam Yağ İçin: TS EN ISO 659, AOAC 948.22, AOAC 963.15 |
Ölçüm aralığı: |
- |
Malzemenin Stok Durumu: |
Tedarik Edilebilir |
Referans malzeme RMÜ’nün akreditasyon kapsamında mı? |
Evet |
Sertifikalı/Referans Malzemenin Ürün Bilgi Formu/Sertifika/Sertifika Raporu Linki: |
Referans Malzeme Sertifikası, Sertifikalandırma Raporu linki: https://rm.ume.tubitak.gov.tr/urun.aspx?u=2 |